БулфотоДелян Пеевски е отсъствал от 479 заседания на парламента от общо

...
БулфотоДелян Пеевски е отсъствал от 479 заседания на парламента от общо
Коментари Харесай

БТВ: Пеевски е ходил на работа в парламента само 6 пъти за последните 4 години

Булфото

Делян Пеевски е отсъствал от 479 съвещания на парламента от общо 485 за последните 4 години

На финала на 44-то Народно заседание и месец преди да изберем хората, които желаеме да ни съставляват в 45-я парламент, „ 120 минути “ прави равносметка на работата на депутатите в числа и най-ярките сюжети от пленарните съвещания

485 са общо плeнарните съвещания в мандата на този парламент. Не е изненада, че депутатът, който е посещавал минимум съвещанията, е Делян Пеевски. Той има 479 отсъствия. Всички те обаче са били извинени от неговата партия като се изключи едно. Затова той е получавал възнаграждението си в цялостен размер.

Голям брой отсъствия от парламентарните съвещания имат също и Елена Пешева от „ Воля “, Весела Лечева от Българска социалистическа партия и Георги Марков от ГЕРБ.

Георги Александров от „ Обединени патриоти “ пък е депутатът без нито едно неявяване от парламентарните полемики, само че пък е взел единствено един път думата от парламентарната естрада.

За първи и финален път видяхме всички 240 народни представители преди четири години, когато се събраха, с цел да положат клетва.

А 44-то Народно събрание остава в историята като първото, което започна работа в една постройка и ще я завърши в друга. Оглави го един ръководител, а мандатът ще бъде приключен от различен.

На председателския пост Димитър Главчев остана единствено седем месеца. Събори го конфликт с опозицията, откакто ГЕРБ отхвърлиха да извикат премиера Бойко Борисов в Народното събрание.

Корнелия Нинова беше изгонена от съвещанието, социалистите напуснаха с нея и бойкотираха работата на Народното събрание, упрекнаха ГЕРБ в цензура и желаеха оставката на Главчев.

Той сдаде председателското място на Цвета Караянчева. Караянчева обаче се озова в окото на бурята в разгара на митингите след нейна изява на партийна колекция в Лом с репликата „ Хората стачкуват против неприятния Бойко, след това се качват на метрото. Ходи пешком, бе! “.

След това опозицията се опита да прекъсне и нейния мандат като ръководител на Народното събрание. А съответният мотив беше обидна имитация по неин адрес отправена от глас, наподобяващ на гласа на премиера Бойко Борисов. Караянчева остана на поста си, само че тази история не спря да я преследва.

В Народното събрание градусът постоянно беше висок. С изключение на месеците, в които Българска социалистическа партия взеха решение, че ще бойкотират и отхвърлиха да вървят на работа.

Заседанията бяха избавени. А макар декларациите на Българска социалистическа партия, че няма да харчат държавни пари за заплати и командировки, посред протеста двама червени депутати се оказаха в Австрия, командировани на ловно-рибарско ревю. Това провокира нов конфликт и замяна на обвинявания сред водача на „ столетницата “ Корнелия Нинова и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

В Народното събрание не липсваха произшествия. И в остарялата, и в новата постройка се постановяваше квесторите да разтървават депутати.

А в разгара на следващото напрежение в редиците на патриотите, се наложи Веселин Марешки и депутатите му да спасят Волен Сидеров от пердах.

По-късно самият Марешки трябваше да бъде спиран от физическа кавга с депутата от Българска социалистическа партия Стоян Мирчев.

Освен пердах, имаше и кражба - изчезна директория с тирада на Спас Гърневски. 

От Народното събрание си потеглиха знакови лица като Цветан Цветанов, изпадна и цялостен съдружен сътрудник след различията на Волен Сидеров с Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Това не бяха единствените раздели - Народното събрание се раздели с килими трета приложимост, и календари от отминали години, само че с красиви пейзажи. Килимите бяха дарени на театъра в Кърджали, а старите календари на старешки домове.

А с днешна дата депутатите, напуснали групите си, са 19. Най-много от Българска социалистическа партия. Независими и партийно принадлежни, депутатите дружно посрещнаха пандемията. В началото, когато имаше дефицит на защитни средства за медиците, депутатите от ВОЛЯ пристигнаха със защитни костюми на работа А в разгара на пандемията в Народното събрание ограниченията не се съблюдаваха.

През този мандат двама души се отличиха с отсъствието си - депутатът Делян Пеевски. Другият отсъстващ, само че постоянно издирван беше министър председателят Бойко Борисов. За четири години Бойко Борисов е бил поканен 15 пъти за чуване, явил се е три. Зададени са му 43 въпроса, дал отговор е на 12.

А най-важното гласоподаване в този парламент ще остане за нова Конституция. След като стигна до пленарната зала с пренаписване и поддръжката на „ Воля “, предстоящо, при гласуването планът на ръководещите се провали.

А след над 40 милиона лв., вложени в превръщането на някогашния партиен дом в нов парламент, се оказа, че депутат в инвалидна количка не може да стигне до трибуната и се наложи да постави клетва от последния ред в пленарната зала.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР